Hatırısayılır Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kelimenin Kökeni:
Hatırısayılır kelimesi, "hatır" kelimesi ile "sayılır" sıfatının birleşiminden oluşur.

"Hatır," düşünme, hatırlama veya önemseme anlamına gelirken, "sayılır," bir şeyin değerli, dikkate değer veya belirgin olduğunu ifade eder. Türkçedeki kullanımı, bir şeyin önemli veya dikkate değer olduğunu anlatır.

Kelimenin Anlamı:
Hatırısayılır, bir şeyin göz önünde bulundurulmaya değer veya önemli olduğunu ifade eder.

Bir miktarın veya derecenin ötesinde olduğunu belirtir.

Örnek Cümle:

• Bu şehirde hatırısayılır bir tarihi miras bulunmaktadır.
  • Hatırısayılır bir çaba harcayarak projeyi zamanında tamamladık.