Tecessüs Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kelimenin Kökeni:
Tecessüs kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. "Cesâs" kelimesinden türetilmiştir ve "gizli izleme, gözetleme" anlamına gelir.

Türkçedeki kullanımıyla tecessüs, başkalarını izleme veya gizlice gözetleme anlamını taşır.

Kelimenin Anlamı:
Tecessüs, bir kişinin başka bir kişiyi izleme veya gizlice gözlemleme eylemini ifade eder.

Genellikle kişinin izinsiz veya gizli bir şekilde başkasının faaliyetlerini takip etmesini anlatır.

Örnek Cümle:

• Gizli kamera kullanarak tecessüs yapmak, özel hayata müdahale anlamına gelebilir ve yasa dışıdır.
  • Eşinizin sizi takip ettiğini düşünüyorsanız, bu tür tecessüs davranışları ilişkinizi olumsuz etkileyebilir.