Füsunkâr Kelime Anlamı Nedir? - TDK

"Füsunkâr" kelimesi Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğüne göre, büyüleyici, cezbetme gücü yüksek, çekici ve etkileyici anlamlarına gelen bir sıfat olarak tanımlanır.

Füsunkâr kelimesi, genellikle bir kişinin fiziksel çekiciliğini, davranışlarını veya konuşmasını tanımlamak için kullanılır ve o kişinin etrafındakileri etkileme ve cezbetme gücü olduğunu ifade eder.

Örnek cümle:
"Füsunkâr bakışlarıyla herkesi kendine hayran bıraktı."

Bu cümlede "füsunkâr" kelimesi, bir kişinin bakışlarının etkileyici ve büyüleyici olduğunu ifade etmek için kullanılmıştır.