Yorumlar

4.73
(200)

Tüketici Hakem Heyeti Sertifika Programı

₺1.440,00

Memur tarafından yürütülen tüketici hakem heyetlerinin diğer üyeleri belediye, baro, tacir/esnaf ve tüketici örgütü temsilcilerinden oluşur.

Tanıtım Videosu

Öne Çıkanlar

  • Eğitime Hemen Başla
  • Edevletten Transkriptli Sertifika
  • Tüm Cihazlardan 7/24 Erişim
NELER BULACAKSINIZ ?

Tüketici Hakem Heyeti nedir?
Tüketici Hakem Heyeti Mesleki Gelişim Nedir ?
Tüketici Hakem Heyeti Mesleki Gelişim Sertifika Programı Nedir ?
Tüketici Hakem Heyeti Mesleki Gelişim Sertifika Programı Eğitim İçeriği ve Süresi
Tüketici Hakem Heyeti Mesleki Gelişim Sertifika Programına Kimler Katılmalıdır ?
TÜKETİCİ HAKEM HEYETLERİ BİLİRKİŞİLİK YÖNETMELİĞİ
Bu sertifika Programına Başvuru için ‘’ TEMEL BİLİRKİŞİLİK EĞİTİMİ ‘’ belgesi Sahibi olmak şart olarak aranmaktadır.

Tüketici hakem heyetlerinin görevi nedir? Tüketici hakem heyetleri kimlerden oluşur?
Tüketici hakem heyetleri, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’a göre tüketici işlemleri ve tüketiciye yönelik uygulamalardan doğabilecek uyuşmazlıklara çözüm bulmak amacıyla kurulan heyetlerdir. Başkanlığı illerde ticaret il müdürü ilçelerde kaymakam veya bunların görevlendireceği bir memur tarafından yürütülen tüketici hakem heyetlerinin diğer üyeleri belediye, baro, tacir/esnaf ve tüketici örgütü temsilcilerinden oluşur. Tüketici hakem heyetleri, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’a göre tüketici işlemleri ve tüketiciye yönelik uygulamalardan doğabilecek uyuşmazlıklara çözüm bulmak amacıyla kurulan heyetlerdir. Başkanlığı illerde ticaret il müdürü ilçelerde kaymakam veya bunların görevlendireceği bir memur tarafından yürütülen tüketici hakem heyetlerinin diğer üyeleri belediye, baro, tacir/esnaf ve tüketici örgütü temsilcilerinden oluşur.



Tüketici hakem heyetlerine yapılacak başvurularda parasal sınırlar nedir?

Tüketici hakem heyetlerine yapılan başvurular için her yıl parasal sınırlar yeniden belirlenmektedir. Söz konusu parasal sınırlar, 2020 yılı itibariyle şu şekildedir;

6.920 TL’nin altında bulunan uyuşmazlıklarda ilçe tüketici hakem heyetleri,
Büyükşehir statüsünde olan illerde 6.920 TL ile 10.390 TL arasındaki uyuşmazlıklarda il tüketici hakem heyetleri,
Büyükşehir statüsünde olmayan illerin merkezlerinde 10.390 TL’nin altında bulunan uyuşmazlıklarda il tüketici hakem heyetleri,
Büyükşehir statüsünde olmayan illere bağlı ilçelerde 6.920 TL ile 10.390 TL arasındaki uyuşmazlıklarda il tüketici hakem heyetleri, görevlidir. 10.390 TL ve üzerindeki uyuşmazlıklar için ise tüketici hakem heyetlerine başvuru yapılamaz; söz konusu başvuruların tüketici mahkemelerine, tüketici mahkemeleri bulunmayan yerlerde ise asliye hukuk mahkemelerine yapılması gerekmektedir.
Tüketici Hakem Heyeti Mesleki Gelişim Nedir ?
Tüketici hakem heyetleri arasında bilirkişilik kurumuna ilişkin uygulama birliğinin sağlanması ve uygulamada tespit edilen sorunların giderilmesi için Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan “Tüketici Hakem Heyetleri Bilirkişilik Yönetmeliği” 31180 sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı.
Bilirkişi listelerinin Ticaret İl Müdürlükleri tarafından 81 ilde Tüketici Hakem Heyetleri Bilirkişilik Yönetmeliği’nde belirlenen usul ve esaslara göre, en geç 31 Aralık 2020 tarihine kadar oluşturulacağı duyuruldu. Bu tarihe kadar tüketici hakem heyetleri nezdinde yapılan bilirkişilik faaliyetlerine ilişkin işlemler Tüketici Hakem Heyetleri Yönetmeliği hükümlerine göre yürütülmeye devam edilecek.


Tüketici Hakem Heyeti Mesleki Gelişim Sertifika Programı Nedir ?

Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğümüzce 09/07/2020 tarih ve 31180 Sayılı Resmi Gazete de 1,2,3,4,15,16,17,18,19,20,21,36 ve 37 inci maddeleri ile geçici 1 inci maddesi yayımı tarihinde, diğer maddeleri ise 01/01/2021 tarihinde yürürlüğe girecek olduğundan; Bilirkişi Temel Eğitim Belgesi sahibi ve ilgili Yönetmelikte ( Görselde ) Maddeye istinaden Hakem Heyetlerindeki bilgi deneyim ve tecrübeyi arttırmak amaçlı hazırlanmış mesleki gelişim Programıdır.



TÜKETİCİ HAKEM HEYETLERİ BİLİRKİŞİLİK YÖNETMELİĞİ

Tüketici Hakem Heyeti Mesleki Gelişim Sertifika Programı Eğitim İçeriği ve Süresi

Eğitim 36 uzaktan eğitim saati sürecektir.

1. Tüketici Hukuku Temel Kavramlar
2. Tüketici Hakem Heyetlerinin İşleyişi
3. Bilirkişilerin Uyacakları Temel ve Etik İlkeler
4. Bilirkişilik Siciline ve Listesi (Başvuru, Kayıt, Çıkarma, Uyarma)
5. Bilirkişilerin Denetimi ve Sorumluluğu
6. Bilirkişi Görevlendirmesi
7. Bilirkişi Raporunun Hazırlanması (Teorik)
8. Bilirkişi Raporları Hazırlanması (Uygulama)
9. İletişim Becerileri
10. Rekabet nedir , Haksız Rekabet
11. Yanıltıcı Ürün ve hizmetler
12. Değerleme ve Değerleme Türleri

Eğitim sonunda elde edeceğiniz sertifikanız ile mesleki gelişiminize katkıda bulunabilirsiniz. Bu tür eğitimler destekleyici faaliyetler sınıfında bulunmaktadır. Gelişiminize katkıda bulunarak almaya hak kazandığınız sertifikanızı öz geçmişinize ekleyerek kullanabilirsiniz. Belgeniz üniversite onaylı ve e-Devlet'te sorgulanabilir ayrıca Türkiye'de İlk defa Transkriptle birlikte e-Devlet'ten Görüntülenecektir.

Mesleki eğitimler ve sertifikalar, genellikle belli mesleki alanlarda çalışan veya çalışmak isteyen kişiler tarafından tercih edilir.
 Bu eğitimler, bir mesleki alanda çalışan kişilere ileri seviye bilgi ve beceriler kazandırmak amacıyla verilir ve bu eğitimlerin tamamlanmasını takiben bir sertifika verilir. Bu sertifikalar mesleki alanda çalışan kişilerin yetkinliklerini gösterir. Bu nedenle mesleki eğitimler ve sertifikalar, mesleki kariyerlerini geliştirmeyi hedefleyen kişiler için önemlidir. Mesleki eğitimler ve sertifikalar herkes tarafından tercih edilebilir.

Örneğin, mesleki alanda çalışmayı düşünen ve bu alanda çalışmaya başlamak için gerekli bilgi ve becerilere sahip olmak isteyen kişiler bu tür eğitimleri ve sertifikaları alarak mesleki alanda çalışmaya başlayabilirler. Bu tür eğitimler ve sertifikalar, aynı zamanda mesleki alanda çalışan kişilerin kariyerlerini ilerletmek için de kullanılabilir. Örneğin, bir mühendis olarak çalışan kişi, mühendislik alanında ileri seviye bir eğitim alarak kariyerine devam edebilir ve bu sayede daha yüksek bir pozisyona geçme şansını artırabilir.

Sonuç olarak, mesleki eğitimler ve sertifikalar, mesleki alanda çalışmak isteyen veya mesleki kariyerlerini geliştirmeyi hedefleyen herkes tarafından tercih edilebilir. Mesleki eğitimler ve sertifikalar, mesleki alanda çalışmaya başlamak için gerekli bilgi ve becerilere sahip olmak için önemlidir ve aynı zamanda mesleki kariyerlerini ilerletmek için de kullanılabilir.

Eğitime Nasıl Katılabilirim ?

'Eğitime Katıl '' butonuyla kaydınızı tamamlayabilirsiniz. Sistem sizi yönlendirmektedir. Ödeme işleminizi Banka/Kredi Kartı ile veya Havale EFT yöntemiyle tamamlayabilirsiniz.

Ödemenizi Kredi Kartı ile yaparsanız sisteminiz otomatik olarak 60-120 saniye içerisinde öğrenci numaranızı oluşturularak SMS olarak giriş bilgilerinizi size iletecektir , EFT / Havale Ödemeleri mesai saatleri içerisinde yaparsanız sisteminiz aynı gün , mesai dışı yaparsanız ilk mesai gününde açılıp giriş bilgileriniz sms olarak size ulaşacaktır.

Sistem aşamalarını Öğrenci Paneliniz üzerinden görüntüleyebilirsiniz ve ayrıca SMS olarak tüm bilgilendirmeler tarafınıza ulaşacaktır.

SÜREÇ HAKKINDA:

  • Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi onaylı sertifika elde edebileceğiniz bir kişisel ve mesleki gelişim programıdır.
  • Derslerin işlenişinde uzaktan eğitim yönetmeliği geçerli olacaktır.
  • Eğitim başlangıç ve bitiş tarihleri arasında tüm ders videoları 7/24 açık olup dileğiniz zaman aralığında istediğiniz kadar izleyebilirsiniz.
  • Kayıt itibariyle kullanıcı adı ve şifre SMS yoluyla iletilmektedir.
  • Sınavlar internet üzerinden Avrupa online sınav uygulama kriterlerine göre gerçekleştirilecektir. Çoktan seçmeli test şeklindedir.
  • Eğitim ve sınav 2 ay sürecektir. Eğitim ve sınavların bu süre zarfında tamamlanması gerekmektedir.
  • Her adayın 3 sınav hakkı vardır.
  • Sınavda 50 ve üzeri alan adaylarımız sertifika almaya hak kazanacaktır.
  • Eğitim sonunda katılımcılara, "Sertifika Belgesi" verilecektir.

BAŞVURU HAKKINDA:

  • Türkiye’nin ve Dünya’nın neresinde olursanız olun eğitim programlarına başvurabilirsiniz.
  • Başvurusu olmayan adayların kayıtları kabul edilmemektedir. Önce başvuru yapınız.
  • Kaydınızı internet üzerinden oluşturabilirsiniz.
  • Ödeme işlemini aşağıda yer alan banka hesabından gerçekleştirebilirsiniz.
  • Ödeme işlemi sonrasında dekont, makbuz ya da ekran görüntüsünü 0549 694 54 00 iletişim numarasına whatsapp üzerinden iletmeniz gerekmektedir.
  • Ödeme işlemi sırasında açıklama kısmına " TC Kimlik No ve Eğitim Adı" yazılmalıdır.
  • Ödeme esnasında alıcı adı / hesap sahibi kısmına "Sakarya Uygulamalı Bilimler Ün Sayem-Kurs/Eğitim Gelirleri(Sığdığı kadarını yazınız.)” yazdığınıza dikkat etmeniz gerekmektedir.
  • Başvuru esnasında doldurulan bilgiler aday sorumluluğuna aittir.
  • Başvuru oluşturduğunuz bilgiler ile sistem girişleriniz açılacaktır. Tüm bilgileri doğru ve eksiksiz doldurmanız gerekmektedir.

 


Yorumlar

0 yoruma göre

Düşüncelerini paylaş

Bu eğitimi kullandıysanız, düşüncelerinizi diğer kişiler ile paylaşın

Yeni Yorum



Son İncelemeler