Uçuş Harekat Yöneticiliği Önlisans Programı Nedir

Uçuş Harekat Yöneticiliği Önlisans Programı, havayolu şirketlerinde uçuş operasyonları, uçuş planlaması, uçuş güvenliği, hava trafik yönetimi ve havacılık işletmeciliği gibi konuları içeren bir programdır. Bu program, öğrencilere uçuş planlaması ve koordinasyonu, uçuş operasyonlarının yönetimi, hava trafik yönetimi, uçuş güvenliği prensipleri ve havacılık işletmeciliği konularını içerir.

Bu programı tamamlayan mezunlar, havayolu şirketlerinde, havaalanlarında, uçuş operasyon merkezlerinde veya havacılık şirketlerinde çalışabilirler. Uçuş planlaması ve koordinasyonu yapabilir, uçuş operasyonlarının yönetimini gerçekleştirebilir, hava trafik yönetimi süreçlerini takip edebilir ve uçuş güvenliği standartlarını uygulayabilirler.

Uçuş Harekat Yöneticiliği mezunları, havayolu şirketlerinde, uçuş operasyon merkezlerinde, havaalanlarında veya havacılık şirketlerinde istihdam edilebilirler. Uçuş operasyonlarının planlanması, koordinasyonu ve yönetimi konularında çalışabilir, hava trafik yönetimi süreçlerine katkıda bulunabilir ve uçuş güvenliği standartlarını sağlayabilirler. Ayrıca, havacılık işletmeciliği ve operasyonel performans yönetimi gibi konularda çalışmalar yapabilirler.