Tekstil Teknolojisi Önlisans Programı Nedir ?

Tekstil Teknolojisi Önlisans Programı, tekstil üretim süreçleri, kumaş üretimi, tekstil makineleri, tekstil malzemeleri, kalite kontrol ve tekstil endüstrisi yönetimi gibi konuları içeren bir programdır. Bu program, öğrencilere kumaş üretimi teknikleri, tekstil malzemelerinin seçimi, tekstil makinelerinin kullanımı, kalite kontrol yöntemleri ve tekstil üretim süreçlerinin yönetimi gibi konuları kapsar.

Bu programı tamamlayan mezunlar, tekstil fabrikalarında, konfeksiyon atölyelerinde, tekstil makineleri üreticilerinde veya tekstil laboratuvarlarında çalışabilirler. Tekstil üretim süreçlerini yönetebilir, kalite kontrol testlerini yapabilir, tekstil makinelerini kullanabilir ve tekstil üretimiyle ilgili işlemleri gerçekleştirebilirler.

Tekstil Teknolojisi mezunları, tekstil fabrikalarında, konfeksiyon atölyelerinde, tekstil makineleri üreticilerinde, tekstil laboratuvarlarında veya tekstil danışmanlık firmalarında istihdam edilebilirler. Tekstil üretim süreçlerinde teknik ve yönetim rollerinde çalışabilirler.