Yapı Tesisat Teknolojisi Önlisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Yapı Tesisat Teknolojisi Önlisans Programı, su tesisatı, ısıtma-soğutma sistemleri, havalandırma sistemleri, yangın söndürme sistemleri, enerji verimliliği ve yapı tesisatı tasarımı gibi konuları içeren bir programdır. Bu program, öğrencilere yapı tesisat sistemlerini tasarlama, kurma, bakımını yapma ve enerji verimliliği prensiplerini uygulama becerilerini öğretir.

Bu programı tamamlayan mezunlar, inşaat projelerinde, tesisat firmalarında, enerji yönetimi şirketlerinde veya yapı denetim birimlerinde çalışabilirler. Yapı tesisat sistemlerinin tasarımını yapabilir, kurulum süreçlerini yönetebilir, bakım ve onarım çalışmalarını gerçekleştirebilirler. Ayrıca, enerji verimliliği analizleri yapabilir, enerji tasarrufu sağlayan sistem çözümleri önererek yapıların enerji verimliliğini artırabilirler. Su tesisatı, ısıtma-soğutma ve havalandırma sistemlerinin tasarımında ve montajında yer alabilir, yangın söndürme sistemlerinin kurulumunu denetleyebilir ve yapı tesisatıyla ilgili teknik dokümantasyonu hazırlayabilirler.