Geoteknik Önlisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Geoteknik Önlisans Programı, yer altı jeolojisi, zemin mekaniği, temel mühendisliği, zemin etütleri ve geoteknik analizler gibi konuları içeren bir programdır. Bu program, öğrencilere zemin özelliklerini değerlendirme, temel tasarımı, zemin iyileştirme yöntemleri ve geoteknik laboratuvar çalışmalarını öğretir.

Bu programı tamamlayan mezunlar, inşaat şirketlerinde, mühendislik firmalarında, altyapı projelerinde veya jeoteknik laboratuvarlarda çalışabilirler. Zemin özelliklerini değerlendirebilir, zemin etütleri yapabilir, temel tasarımlarını gerçekleştirebilir ve zemin iyileştirme yöntemlerini uygulayabilirler. Ayrıca, geoteknik analizler ve laboratuvar çalışmaları yapabilir, zemin stabilitesi ve zemin erozyonu gibi konularda önlemler alabilir ve mühendislik projelerinde yer alabilirler.