Zümre Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Zümre" kelimesi Türkçeye özgü bir kelimedir ve başka bir dil veya kökene dayanmaz.

Anlamı: "Zümre" kelimesi, benzer özelliklere sahip veya aynı amaç doğrultusunda bir araya gelmiş bir grup insanı ifade eder.

"Bir topluluk veya sınıf" ile ilgili "zümre" kelimesi, genellikle belirli bir meslek, sınıf, toplum veya statü ile ilgili olan grupları ifade eder. Bu gruplar genellikle belirli bir amaç veya çıkar doğrultusunda bir araya gelmiş olabilirler.

Örnek Cümle:

• Öğretmenler zümresi, eğitim alanında çalışan öğretmenleri bir araya getirir ve sorunları tartışır.
  • Sanatseverler zümresi, sanat etkinliklerine ilgi gösteren kişileri bir araya getirir ve sanat eserlerini değerlendirir.
  • İş dünyasındaki farklı zümreler, farklı sektörlerde çalışan profesyonelleri temsil eder ve iş çevrelerinde etkili olabilirler.