Vakar Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kelimenin Kökeni:
Vakar kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. "Waqar" kelimesinden türetilmiştir ve "ciddiyet, ağırlık, olgunluk" anlamına gelir.

Türkçe'deki kullanımıyla, vakar, kişinin davranışlarında ciddiyet, olgunluk ve ağırlık sergilemesini ifade eder.

Kelimenin Anlamı:
Vakar, kişinin davranışlarında, konuşmasında veya duruşunda ciddiyet ve olgunluk sergileme durumunu ifade eder.

İnsanın ağırbaşlı ve saygın bir tavır içinde olması anlamına gelir.

Örnek Cümle:

• Cenaze töreninde herkes vakarlı bir şekilde saygı duruşunda bulundu.
  • Lider, kriz anlarında bile vakarını koruyarak halka güven ve istikrar sağladı.