Rükn Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kelimenin Kökeni:
Rükn kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir.

"Rukn" kelimesinden türetilmiştir ve "köşe taşı, temel, önemli parça" anlamına gelir. Arapça'da özellikle İslam dini bağlamında kullanılan bir terimdir.

Kelimenin Anlamı:
Rükn, genellikle İslam ibadetlerinde ve dini bağlamda kullanılan bir terimdir.

İslam'ın beş şartından biri olan hac ibadetinde Kâbe'yi tavaf ederken dokunulan köşe taşını veya önemli bir ritüeli ifade eder.

Örnek Cümle:

• Hacılar, Kâbe'nin köşe taşlarına dokunarak dualarını okurlar; bu, hacın önemli bir rüknüdür.
  • Namazda rüknü unutmamak ve doğru bir şekilde yerine getirmek, ibadetin doğru ve kabul edilmiş olması için önemlidir.