21 Mart Dünya Nezaket Günü (Common Courtesy Day)

Dünya Nezaket Günü, her yıl 21 Mart'ta kutlanır. Bu özel gün, toplumda daha nazik ve saygılı bir davranış kültürünün teşvik edilmesi amacıyla düzenlenir. Nezaket, başkalarına karşı anlayışlı olmayı, yardımseverlik göstermeyi ve saygı duymayı içeren önemli bir değerdir.
Dünya Nezaket Günü, insanları başkalarına karşı daha nazik olmaya teşvik eder, günlük etkileşimlerde küçük nezaket jestlerini hatırlamaya çağırır. Bu özel gün, teşekkür etmek, özür dilemek, yardımcı olmak gibi basit ama etkili davranışları vurgular. Dünya Nezaket Günü, insanları daha kibar, anlayışlı ve saygılı bir toplum oluşturmaya teşvik eder.