Bıçak Kullanımı ve Kesim Teknikleri

Yorumlar

4.05
(177)

Bıçak Kullanımı ve Kesim Teknikleri

₺360,00

Bıçak kullanımı ve kesim teknikleri, mutfakta başarılı bir şekilde yemek hazırlamak için önemli bir beceridir.

Öne Çıkanlar

  • Eğitime Hemen Başla
  • Edevletten Transkriptli Sertifika
  • Tüm Cihazlardan 7/24 Erişim


Bıçak Kullanımı ve Kesim Teknikleri Semineri

Bıçak kullanımı ve kesim teknikleri, mutfakta başarılı bir şekilde yemek hazırlamak için önemli bir beceridir. Doğru bıçak kullanımı ve kesim teknikleri, hem güvenliği sağlamak hem de yiyecekleri doğru şekilde kesmek ve hazırlamak için gereklidir.

İlk olarak, doğru bıçağı seçmek önemlidir. Farklı türde bıçaklar farklı amaçlar için kullanılır. Örneğin, şef bıçağı genel kullanım için idealdir, ekmek bıçağı ekmekleri kesmek için uygundur, santoku bıçağı ise Asya mutfağındaki doğrama işlemleri için tercih edilir. Her bıçağın özel bir işlevi olduğu için doğru bıçağı seçmek, kesim işlemini kolaylaştırır.

Bıçak kullanırken, doğru tutuşu sağlamak önemlidir. Bıçağı tutarken, bıçağın sapını sıkıca kavrayın ve işaret ve orta parmaklarınızı bıçağın üzerine yerleştirin. Başparmağınızı bıçağın sapına doğru bastırarak daha iyi kontrol sağlayabilirsiniz. Diğer elinizle yiyeceği sabitlemek için kullanabilirsiniz.

Kesim teknikleri, farklı yiyecekleri doğru şekilde kesmek için kullanılır. Bazı temel kesim teknikleri şunlardır:

Daire şeklinde kesmek: Yuvarlak yiyecekleri, örneğin soğanı veya havucu, yuvarlak kesim hareketleriyle kesin.
Julienne kesmek: İnce şeritler halinde kesmek için yiyeceği önce uzunlamasına dilimleyin, ardından ince şeritler halinde doğrayın.
Brunoise kesmek: Küp şeklinde kesmek için önce julienne kesim yapın, ardından ince dilimler halinde yatay kesim yapın.
Chiffonade kesmek: İnce şeritler halinde yapraklı yeşillikleri kesmek için yaprakları rulo haline getirin ve ince şeritler halinde kesin.

Keserken, bıçağın kesim yüzeyine karşı sıkı bir hareket yapmak, parmaklarınızı korumak ve hassas kesimler yapmak önemlidir. Bıçağı sürekli olarak bileğinizi kullanarak sallamak yerine, dirseklerinizi ve omuzlarınızı kullanarak kesme işlemine yönlendirin.

Bıçak kullanımı ve kesim teknikleri, pratik ve deneyim gerektiren bir beceridir. Doğru tutuş, doğru bıçak seçimi ve doğru kesim teknikleriyle, yiyecekleri düzgün ve güvenli bir şekilde kesmek için iyi bir temel oluşturabilirsiniz. Bıçakları düzgün bir şekilde kullanarak yemek hazırlama sürecini daha keyifli hale getirebilir ve profesyonel bir şekilde kesim yapabilirsiniz.

  • Seminer Eğitimleri bant kaydıdır ve ortalama 25/250 dakika arasında sürmektedir. (Ortalama süre verilmiştir ve program süresi daha kısa veya daha uzun olabilmektedir.)
  • Kayıt olduktan sonra sms ile gelen bilgileriniz ile sisteme giriş yaparak eğitimleri izlemeye başlayabilirsiniz.
  • Seminer Sertifikanız eğitimin tamamlandıktan hemen sonra ilk 48 saat içerisinde e-Devlet sistemine aktarılacaktır.
  • Seminer sonunda sınav, ödev veya bitirme testi yoktur.
  • Seçmek istediğiniz seminer/seminerleri seçerek eğitimlere kayıt olabilirsiniz.
  • Seminer seçimlerini esnasında lütfen hatasız ödeme işleminizi tamamlayınız. (Sistem açılışından sonra herhangi bir değişiklik yapılamamaktadır.)
  • Kayıt olduğunuz semineri bitirmek için 7 gün süreniz bulunmaktadır. (Daha erken bitirebilirsiniz)
  • Sertifikanız Üniversite onaylı ve e-Devlet'te sorgulanabilir olarak sunulacak ve görüntülenecektir.
  • Program sonunda elde edeceğiniz sertifikalarınız ile kişisel ve mesleki gelişiminize katkıda bulunabilirsiniz.
  • Bu programlar destekleyici faaliyetler sınıfında bulunmaktadır, gelişiminize katkıda bulunarak almaya hak kazandığınız sertifikaları öz geçmişinize ekleyerek kullanabilir ve öz geçmişinizi nitelikli hale getirebilirsiniz.
  • Seminer programları kişilerin ilgilendiği alanlara özel hazırlanmakta olup bu programlarla kişisel ve mesleki gelişiminize katkıda bulunabilirsiniz.
  • Site içerisindeki "Eğitime katıl" butonuyla sepetinize ekleyip sistem yönlendirmesini takip ederek eğitimlere katılabilirsiniz, ödeme işleminizi banka/kredi kartı ile veya havale eft yöntemiyle tamamlayabilirsiniz.
  • Ödemenizi kredi kartı ile yaparsanız sisteminiz otomatik olarak 60-120 saniye içerisinde öğrenci numaranızı oluşturularak sms olarak giriş bilgilerinizi size iletecektir, Eft/Havale ödemeleri mesai saatleri içerisinde yaparsanız sisteminiz aynı gün, mesai dışı yaparsanız ilk mesai gününde açılıp giriş bilgileriniz sms olarak size ulaşacaktır.
  • Sistem aşamalarını Öğrenci Paneliniz üzerinden görüntüleyebilirsiniz ve ayrıca SMS olarak tüm bilgilendirmeler tarafınıza ulaşacaktır.
  • Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi onaylı sertifika elde edebileceğiniz bir kişisel ve mesleki gelişim programıdır.
  • Derslerin işlenişinde uzaktan eğitim yönetmeliği geçerli olacaktır.
  • Eğitim başlangıç ve bitiş tarihleri arasında tüm ders videoları 7/24 açık olup dileğiniz zaman aralığında istediğiniz kadar izleyebilirsiniz.
  • Eğitime Kayıt olduktan hemen sonra kullanıcı adı ve şifre mesaj yoluyla iletilmektedir.
  • Sertifika, eğitiminiz ve sınavlarınız başarı ile bittikten 72 saat sonra edevletinize işlenmekte SMS olarak bilgi gönderilmektedir.
  • Seminer programlarının sonunda sınav veya ödev bulunmamaktadır.
  • Kayıt olduğunuz programı bitirmek için 7 gün süreniz bulunmaktadır.
  • Seminer programları kısa süreli temel eğitimlerdir.
  • Seminer Sertifikaları e-Devlet sistemi üzerinden; imzalı, belge numaralı, barkodlu ve belge numaralı olarak tarafınıza iletilecektir. Dileyen katılımcılarımız bu sertifikaların çıktısını kendileri alabilirler.
  • Herhangi bir mezuniyet şartı aranmayıp, bu seminer eğitimine herkes başvurabilir.

Yorumlar

0 yoruma göre

Düşüncelerini paylaş

Bu eğitimi kullandıysanız, düşüncelerinizi diğer kişiler ile paylaşın

Yeni Yorum



Son İncelemeler

SAYEM NE YAPIYOR ?

e-Devlet ve Üniversite Onaylı Sertifikalar kariyerinizde sizi bir adım öne taşımaktadır. Üniversite Güvencesi İle İhtiyacınız Olan Güncel İçerikler SAYEM'de!