Finans Ekonomisi Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar

Finans Ekonomisi Yüksek Lisans Programı, finansal piyasaların işleyişini, finansal enstrümanları ve ekonomik faktörlerin finansal kararlar üzerindeki etkisini inceleyen bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, finansal teori, mikroekonomi, makroekonomi, finansal risk yönetimi, sermaye piyasaları, portföy yönetimi gibi konuları detaylı olarak ele alırlar.

Mezunlar, finans kuruluşlarında, yatırım bankalarında, hedge fonlarda, sigorta şirketlerinde, kurumsal finansman birimlerinde veya finansal danışmanlık şirketlerinde çalışabilirler. Finansal analiz yapabilir, risk yönetimi stratejileri geliştirebilir, sermaye piyasalarındaki fırsatları değerlendirebilir ve portföy yönetimi yapabilirler. Ayrıca, ekonomik faktörlerin finansal kararlara etkisini analiz edebilir, finansal modelleri kullanabilir ve ekonomik tahminlerde bulunabilirler.