Mimari Dekoratif Sanatlar Önlisans Programı Nedir ?

Mimari Dekoratif Sanatlar Önlisans Programı, öğrencilere mimari yapıların iç ve dış dekorasyonuyla ilgili sanatsal tasarım ve uygulama becerileri kazandıran bir eğitim programıdır. Program, öğrencilere mimari çizim teknikleri, renk ve malzeme seçimi, iç mekan tasarımı, mobilya tasarımı, aydınlatma ve dekoratif detaylar gibi konularda temel bilgileri sağlar.

Mimari Dekoratif Sanatlar mezunları, mimarlık firmalarında, iç mimarlık ofislerinde, dekorasyon şirketlerinde, mobilya tasarım atölyelerinde, sergi ve fuar organizasyonlarında çalışabilirler. İç mekan tasarımı, mobilya tasarımı, dekoratif detayların planlanması ve uygulanması gibi görevleri yerine getirebilirler. Ayrıca kendi işlerini kurarak serbest olarak çalışma imkanı da bulunmaktadır.