Pazarlama Önlisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Pazarlama Önlisans Programı, pazarlama prensipleri, tüketici davranışları, pazar araştırması, marka yönetimi ve satış teknikleri gibi konuları içeren bir eğitim programıdır. Bu program, öğrencilere pazarlama stratejilerini oluşturma, müşteri ilişkilerini yönetme, rekabet analizi yapma ve ürün/hizmet pazarlama becerilerini geliştirme gibi konuları öğretmeyi amaçlar.

Pazarlama mezunları, şirketlerin pazarlama departmanlarında, reklam ajanslarında, halkla ilişkiler şirketlerinde veya kendi işlerini kurarak çalışma imkanına sahiptirler. Pazarlama stratejileri geliştirerek ürün ve hizmetlerin pazar payını artırabilir, müşteri ihtiyaçlarını analiz ederek hedef kitleye yönelik pazarlama kampanyaları düzenleyebilirler. Pazar araştırmaları yaparak tüketici eğilimlerini ve rekabeti analiz edebilir, şirketin rekabet gücünü artırmak için stratejik kararlar alabilirler.

Pazarlama mezunları, marka yönetimi konusunda da uzmanlaşabilirler. Marka kimliği oluşturma, marka iletişimi, marka sadakati ve marka itibarı gibi alanlarda çalışabilirler. Ürün/hizmet portföyünü yöneterek markanın değerini artırabilir ve müşteri sadakatini sağlayabilirler.