Turist Rehberliği Önlisans Programı Nedir / Ne İş Yapar

Turist Rehberliği Önlisans Programı, turizm sektöründe turistlere rehberlik etme, destinasyon bilgisi, turistik mekanların tanıtımı, tarih, kültür, sanat ve doğa konularında eğitim veren bir programdır. Bu program, öğrencilere turistik bölgelerin tarihi ve kültürel özellikleri, tur rehberliği teknikleri, turizm pazarlaması ve destinasyon yönetimi gibi konuları içerir.

Bu programı tamamlayan mezunlar, turistik bölgelerde turist rehberi olarak çalışabilirler.

Turist Rehberliği Önlisans Programı mezunları, seyahat acentelerinde, tur operatörlerinde, turistik bölgelerde veya rehberlik hizmeti veren kuruluşlarda istihdam edilebilirler. Turistlere destinasyonlar hakkında bilgi verebilir, tarihi ve kültürel noktaları tanıtabilir, turistlerin güvenliğini sağlayabilir ve seyahat programlarını yönetebilirler.