Cereme Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kelimenin Kökeni:
Cereme kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. "Cerîm" kelimesinden türetilmiştir ve "suç, günah, ceza" anlamına gelir.

Türkçedeki kullanımıyla cereme, bir suçun veya hatanın sonucu olarak uygulanan ceza veya acı anlamına gelir.

Kelimenin Anlamı:
Cereme, bir suçun veya hatalı davranışın sonuçlarına katlanma veya ceza ödeme anlamına gelir.

Suçun getirdiği olumsuz sonuçları ifade eder.

Örnek Cümle:

• Suçlu mahkemede cereme olarak hapis cezasına çarptırıldı.
  • İnsanlar, hatalarının ceremesini ödemek yerine ders çıkarmayı tercih etmelidir.