Mübadele Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kelime Anlamı: "Mübadele" kelimesi, takas, değiş-tokuş veya bir şeyin başka bir şeyle değiştirilmesi anlamına gelir. İki veya daha fazla taraf arasında varlık, mal veya hizmetlerin değiş tokuş edilmesini ifade eder. Bu terim, karşılıklı fayda sağlamak amacıyla yapılan ticari veya sosyal anlaşmalarda sıkça kullanılır.

Kökeni: "Mübadele" kelimesi Arapça kökenlidir. Arapça'da "مبادلة" (mubadala) kelimesi takas etme veya değiş tokuş etme anlamına gelir.

Örnek Cümle: İki ülke arasında toprak mübadelesi, sınırların yeniden çizilmesine yol açtı.