Çim Alan Tesisi ve Yönetimi Önlisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Çim Alan Tesisi ve Yönetimi Önlisans Programı, spor alanları, parklar, bahçeler ve yeşil alanların tasarımı, kurulumu ve bakımı gibi konuları içeren bir programdır. Bu program, öğrencilere çim alan tesisleri tasarımı, çim bakım teknikleri, peyzaj düzenlemesi ve yeşil alan yönetimi gibi konuları kapsar.

Bu programı tamamlayan mezunlar, belediyelerde, peyzaj şirketlerinde, spor tesislerinde veya özel mülklerde çalışabilirler. Çim alan tesisi tasarlayabilir, çim alanlarının kurulumunu ve bakımını gerçekleştirebilir, peyzaj düzenlemesi yapabilir ve yeşil alanların yönetimini sağlayabilirler. Ayrıca, bitki seçimi, sulama sistemleri, gübreleme ve zararlı böcek kontrolü gibi konularda uzmanlık geliştirebilirler.