Gemi Makineleri İşletme Önlisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Gemi Makineleri İşletme Önlisans Programı, deniz taşımacılığı sektöründe kullanılan gemi makine sistemleri, motorlar, yakıt ve enerji yönetimi, gemi makinelerinin bakımı ve işletimi gibi konuları içeren bir programdır. Bu program, öğrencilere gemi makineleri, enerji dönüşüm sistemleri, gemi elektroniği ve gemi otomasyonu gibi konuları öğretir.

Bu programı tamamlayan mezunlar, gemi işletmelerinde, denizcilik şirketlerinde, limanlarda veya denizcilik lojistik şirketlerinde çalışabilirler. Gemi makinelerinin işletimini ve bakımını gerçekleştirebilir, motorlar ve enerji sistemleri üzerinde çalışmalar yapabilir, yakıt yönetimi ve enerji verimliliği stratejilerini uygulayabilirler. Ayrıca, gemi makinelerinin güvenliği ve performansı için denetimler yapabilir, arızaları tespit edebilir ve gerekli onarımları gerçekleştirebilirler.