Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Eğitimi Yl. Prg. Nedir?

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi Yüksek Lisans Programı, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği konusunda uzmanlaşmayı hedefleyen bir lisansüstü programdır. Bu program, dinin temel kavramlarını, etik prensipleri, din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinin pedagojik yaklaşımlarını ve öğretim yöntemlerini kapsar.

Öğrenciler, dini değerleri ve ahlaki sorunları öğrencilere aktarma stratejilerini öğrenir ve din eğitimi müfredatını geliştirmeye yönelik beceriler kazanırlar. Mezunlar, ilkokul ve ortaokullarda din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olarak çalışabilir veya din eğitimi programlarının geliştirilmesi ve değerlendirilmesi gibi alanlarda görev alabilirler.