Patoloji Laboratuvar Teknikleri Önlisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Patoloji Laboratuvar Teknikleri Önlisans Programı, tıbbi laboratuvarlarda patoloji testleri ve analizleri konusunda eğitim sunan bir programdır. Bu program, öğrencilere doku hazırlama, histolojik incelemeler, sitolojik preparasyonlar, immünohistokimya, mikroskopi teknikleri ve laboratuvar güvenliği gibi konularda bilgi ve beceri kazandırmayı hedefler.

Patoloji Laboratuvar Teknikleri mezunları, hastanelerin patoloji laboratuvarlarında, sağlık kuruluşlarında, tıbbi merkezlerde veya araştırma laboratuvarlarında çalışabilirler. Dokuların hazırlanması ve kesilmesi süreçlerinde görev alabilir, histolojik incelemeler yapabilir ve sitolojik preparasyonları gerçekleştirebilirler.

Bu program mezunları, immünohistokimya teknikleri konusunda uzmanlaşabilirler. Antikorlar kullanarak hücresel ve doku düzeyindeki proteinlerin tanımlanması ve incelemesi yapabilirler. Mikroskopi teknikleriyle elde edilen verileri analiz edebilir ve patolojik durumların teşhisine katkıda bulunabilirler.

Patoloji Laboratuvar Teknikleri Önlisans Programı mezunları, patoloji laboratuvarlarında laboratuvar teknisyeni veya patoloji asistanı olarak çalışabilirler. Patolojik analizlerin doğru ve güvenilir bir şekilde yapılmasına katkıda bulunurlar. Ayrıca, araştırma laboratuvarlarında çalışarak yeni teşhis yöntemleri veya tedavi protokolleri üzerinde araştırmalar yapabilirler.