Dünya Sağlık Günü ve Kanser Haftası

Dünya Sağlık Günü, her yıl 7 Nisan'da dünya genelinde sağlığın önemini vurgulamak ve sağlık sorunlarına dikkat çekmek için kutlanan bir etkinliktir. Aynı zamanda 1-7 Nisan tarihleri arasında Kanser Haftası olarak da kutlanır. Bu hafta boyunca, kanserle mücadele ve kanserin önlenmesi konularında farkındalık yaratmak, erken teşhisin önemini vurgulamak ve kansere karşı bilinçli yaşam seçimleri yapmayı teşvik etmek amaçlanır. Dünya Sağlık Günü ve Kanser Haftası kapsamında, sağlık kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve sağlık çalışanları tarafından çeşitli etkinlikler, sağlık taramaları, bilgilendirme kampanyaları ve seminerler düzenlenir.