Görme, Yapay Görme Ve Az Görenlerin Rehabilitasyonu Yl. Prg. Nedir ?

Görme, Yapay Görme ve Az Görenlerin Rehabilitasyonu Yüksek Lisans Programı, görme kaybı yaşayan bireylerin rehabilitasyonuna odaklanan ve bu alanda uzmanlaşmak isteyen kişilere yönelik bir yüksek lisans programıdır. Bu program, görme kaybının etkilerini anlama, görme rehabilitasyonu teknikleri, yapay görme teknolojileri, optik yardımcılar ve az görenlere yönelik eğitim stratejileri gibi konularda derinlemesine bir eğitim sunar.

Öğrencilere, görme kaybı olan bireylerin günlük yaşam aktivitelerini iyileştirme, bağımsızlık ve yaşam kalitesini artırma, görsel algıyı destekleme ve iletişim becerilerini geliştirme gibi beceriler kazandırılır. Program mezunları, görme rehabilitasyon merkezlerinde, hastanelerde veya özel rehabilitasyon kurumlarında çalışabilir.

Görme kaybı olan bireylere yönelik bireysel veya grup tabanlı eğitim programları geliştirebilir, yapay görme teknolojileri kullanımını yönlendirebilir, danışmanlık hizmetleri sunabilir veya optik yardımcılarla ilgili çalışmalarda bulunabilirler. Ayrıca, araştırma ve akademik çalışmalara da katkıda bulunabilirler.