Bilişim Uygulamaları Yl. Prg. Nedir ? Ne İş Yapar ?

Bilişim Uygulamaları Yüksek Lisans Programı, bilgisayar teknolojilerinin pratik uygulamalarını araştıran bir programdır. Bu programda, web ve mobil uygulama geliştirme, veri analitiği, yapay zeka, siber güvenlik, kullanıcı arayüzü tasarımı ve bilgisayar grafikleri gibi konular üzerinde odaklanılır. Mezunlar, yazılım geliştirici, uygulama mühendisi, veri analisti, siber güvenlik uzmanı veya kullanıcı deneyimi tasarımcısı gibi çeşitli rollerde çalışabilirler. Çalışma alanları arasında yazılım şirketleri, teknoloji firmaları, dijital pazarlama ajansları ve girişimcilik yer alır.