Sosyal Güvenlik Önlisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Sosyal Güvenlik Önlisans Programı, sosyal güvenlik sisteminin işleyişi, sigorta mevzuatı, sosyal yardım programları ve sosyal hizmetlerin yönetimi gibi konuları içeren bir eğitim programıdır. Öğrencilere sosyal güvenlik kurumları, sigorta sistemleri, emeklilik, iş kazaları ve meslek hastalıkları, işsizlik sigortası gibi konuları öğretir.

Bu programa katılan mezunlar, sosyal güvenlik kurumlarında veya sigorta şirketlerinde çeşitli rollerde çalışabilirler. Sosyal güvenlik işlemlerini yönetebilir, sigorta hakları ve avantajları konusunda danışmanlık yapabilir, sigorta primlerini ve ödemeleri izleyebilir ve sigorta taleplerini değerlendirebilirler.

Sosyal Güvenlik mezunları, sosyal güvenlik kurumları, sigorta şirketleri, işverenler veya danışmanlık firmalarında istihdam edilebilirler. Sosyal güvenlik mevzuatına hakim olarak, sigorta ve sosyal yardım programlarının uygulanması ve yönetimi konularında görev alabilirler. Ayrıca, bireylerin sosyal güvence ihtiyaçlarını değerlendirerek uygun sosyal hizmetlerin sunulmasına da katkıda bulunabilirler.