Bağcılık Önlisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Bağcılık Önlisans Programı, üzüm yetiştiriciliği, bağ bakımı, üzüm işleme teknikleri, şarap üretimi ve bağcılık işletmeciliği gibi konuları içeren bir programdır. Bu program, öğrencilere bağcılık teknikleri, üzüm türleri, bağ bakımı, üzüm hasadı, şarap üretimi ve bağcılık işletmeciliği konularında bilgi verir.

Bu programı tamamlayan mezunlar, bağcılık işletmelerinde, şarap üretim tesislerinde, üzüm işleme fabrikalarında veya kendi bağcılık işletmelerini kurarak çalışabilirler. Üzüm yetiştirebilir, bağ bakımı yapabilir, şarap üretim süreçlerini yönetebilir ve bağcılık işletmesini yönetebilirler.