Yapı Yalıtım Teknolojisi Önlisans Programı Nedir ?

Yapı Yalıtım Teknolojisi Önlisans Programı, bina yalıtımı, ısı transferi, ses yalıtımı, su yalıtımı, malzeme seçimi ve yapı yalıtım sistemlerinin tasarımı gibi konuları içeren bir programdır. Bu program, öğrencilere yapıların enerji verimliliğini artıran yalıtım çözümlerini, malzeme seçimini, yalıtım uygulamalarını ve yalıtım sistemlerinin performansını değerlendirme becerilerini öğretir.

Bu programı tamamlayan mezunlar, yapı yalıtım firmalarında, inşaat projelerinde, enerji danışmanlık şirketlerinde veya yapı denetim birimlerinde çalışabilirler. Yapıların yalıtım ihtiyaçlarını değerlendirebilir, yalıtım çözümleri tasarlayabilir, malzeme seçimi yapabilir ve yalıtım uygulamalarını denetleyebilirler. Ayrıca, yapı yalıtımıyla ilgili performans testleri yapabilir, enerji tasarrufu sağlayan yalıtım yöntemleri önererek yapıların enerji verimliliğini artırabilir ve yalıtım projelerinin teknik dokümantasyonunu hazırlayabilirler.