Sondaj Teknolojisi Önlisans Programı Nedir / Ne İş Yapar ?

Sondaj Teknolojisi Önlisans Programı, petrol, gaz ve su kaynaklarının keşfi ve çıkarılması için kullanılan sondaj tekniklerini öğreten bir programdır. Bu program, öğrencilere sondaj ekipmanlarının kullanımı, sondaj teknikleri, jeoloji, sondaj güvenliği, sondaj verilerinin analizi gibi konuları kapsar.

Bu programı tamamlayan mezunlar, petrol, gaz ve su sondajı projelerinde çalışabilirler. Sondaj ekiplerinde sondaj operasyonlarını planlayabilir, sondaj kulelerinin kurulumunu ve işletimini yönetebilir, sondaj verilerini analiz edebilir ve sondaj güvenliği protokollerini uygulayabilirler.

Sondaj Teknolojisi mezunları, petrol ve gaz şirketlerinde, sondaj hizmeti sağlayan firmalarda, enerji sektöründe veya madencilik sektöründe istihdam edilebilirler. Petrol, gaz veya su kaynaklarının aranması, sondaj operasyonlarının yönetimi, sondaj verilerinin analizi veya sondaj ekipmanlarının bakımı gibi alanlarda uzmanlaşabilirler.