Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Önlisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Önlisans Programı, gıda güvenliği, gıda kalite kontrolü, gıda analizleri, mikrobiyoloji ve gıda kimyası gibi konuları içeren bir programdır. Bu program, öğrencilere gıda kalite kontrol yöntemlerini, gıda analizleri yapmayı, gıda mikrobiyolojisi ve kimyası konularını öğretir.

Bu programı tamamlayan mezunlar, gıda üretim tesislerinde, gıda laboratuvarlarında, kalite kontrol birimlerinde veya gıda denetleme kuruluşlarında çalışabilirler. Gıda üretim süreçlerini denetleyebilir, hammaddelerin ve ürünlerin kalite kontrollerini yapabilir, mikrobiyolojik ve kimyasal analizler gerçekleştirebilirler. Ayrıca, gıda güvenliği ve hijyen konularında önlemler alabilir, gıda kalite standartlarına uyumu sağlayabilir ve kalite yönetim sistemlerini uygulayabilirler.