Zevahir Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Zevahir" kelimesi Arapçadan Türkçeye geçmiş bir kelime olarak bilinir. Arapça kökenli olan "ظاهر" (zāhir) kelimesinden türetilmiştir.

"Zāhir" kelimesi Arapça'da "açık, görünür, belirgin" gibi anlamlara gelir ve köken itibariyle dışa yönelik bir ifade taşır.

Anlamı: "Zevahir" kelimesi, açık, görünür ve belirgin olan şeyleri ifade etmek için kullanılır.

Bu kelime, görünürde bulunan ve açıkça anlaşılabilen unsurları tanımlamak veya vurgulamak amacıyla kullanılır. Genellikle somut ve açık olan şeyleri ifade etmek için tercih edilir.

Örnek Cümle:

• Kitapta verilen zevahir, yazarın ana mesajını daha iyi anlamamıza yardımcı oldu.
  • Gökyüzündeki yıldızlar, gece manzarasının en güzel zevahirlerinden biridir.
  • Raporda sunulan grafikler, verilerin zevahirini göstermek için kullanılmıştır ve sonuçları daha anlaşılır kılmıştır.