Heybetli Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Heybetli" kelimesi Türkçeye Arapçadan geçmiş bir kelimedir.

Arapça kökenli olan "هيبة" (haybah) kelimesinden türetilmiştir.

Anlamı: "Heybetli" kelimesi, büyük, etkileyici ve görkemli bir şekilde varlık gösteren şeyi veya kişiyi tanımlar. Bu kelime, genellikle görsel veya fiziksel büyüklüğü, etkileyici duruşu veya otoriter bir varlığı ifade etmek için kullanılır.

Bu kelime, genellikle fiziksel boyut, güç veya etki yönünden büyük ve etkileyici olan bir şeyin veya kişinin görünümünü veya varlığını ifade etmek için kullanılır. Özellikle, büyüklüğü, etkileyiciliği veya gücüyle dikkat çeken bir özelliği vurgular.

Örnek Cümle:

• Sarayın heybetli kapıları, ziyaretçilere büyüleyici bir ilk izlenim sunuyor.
  • Dağların heybetli manzarası, doğa severleri etkiler ve büyüler.
  • Heybetli bir ağaç, yıllarca süren büyüme ve gelişme sürecinin sonucu olarak görünüyor.