Hemşirelik Bölümü Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Hemşirelik bölümü, sağlık profesyonellerine hastaların tedavi sürecinde yardımcı olmak için gereken eğitimi sağlayan bir programdır. Hemşirelik öğrencileri, hastalara bakım sağlama, sağlık sorunlarını değerlendirme, tanı koyma, ilaç uygulama, tedavi yöntemlerini uygulama, sağlık planları hazırlama, hastalara ve ailelerine danışmanlık sağlama, sağlık durumunu takip etme ve diğer sağlık hizmetleri alanlarında eğitim alırlar. Hemşirelik mezunları, hastanelerde, sağlık merkezlerinde, kliniklerde, evde sağlık hizmeti sunan kuruluşlarda ve diğer çeşitli sağlık tesislerinde çalışabilirler.

Mezunlar, genellikle sağlık hizmeti ekibinde yer alarak, hasta bakımı, tedavi yöntemleri, ilaç uygulama, kan alma, tansiyon ölçme, yaraların bakımı, özel bakım gerektiren hastalara yardımcı olma ve benzeri görevleri yerine getirirler.Ayrıca, hemşirelik mezunları, sağlık eğitimi, hastalık önleme ve sağlıklı yaşam konularında toplumu bilinçlendirmek için danışmanlık ve eğitim hizmetleri de sunabilirler. Hemşirelik, sağlık hizmetlerinin ayrılmaz bir parçasıdır ve insanların sağlık sorunlarının çözülmesine ve sağlıklı bir yaşam sürdürmelerine yardımcı olmak için önemli bir rol oynar.Özetle, Hemşirelik bölümü, hastaların tedavi sürecinde sağlık profesyonellerine yardımcı olan sağlık hizmeti mesleği için eğitim veren bir bölümdür. Mezunlar, hastanelerde, sağlık merkezlerinde, kliniklerde, evde sağlık hizmetleri gibi birçok farklı sağlık kuruluşunda çalışabilirler ve hasta bakımı, tedavi yöntemleri, ilaç uygulama, kan alma, tansiyon ölçme, yaraların bakımı ve özel bakım gerektiren hastalara yardımcı olma gibi görevleri yerine getirirler. Ayrıca, sağlık eğitimi, hastalık önleme ve sağlıklı yaşam konularında toplumu bilinçlendirmek için danışmanlık ve eğitim hizmetleri de sunabilirler.