Muaccel Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Muaccel" kelimesi Arapçadan Türkçeye geçmiş bir kelimedir. Arapça kökenli olan "مُعَجَّل" (muʿajjal) kelimesinden türetilmiştir.

Anlamı: "Muaccel" kelimesi, vadesi gelmiş veya hemen ödenmesi gereken bir borcu veya ödeme yükümlülüğünü ifade eder.

Bu kelime, bir borcun veya ödemenin sona erdiği tarihte ödenmesi gerektiğini belirtir. Muaccel borçlar, vadesi geçmiş veya ödenmemiş borçlar olarak kabul edilir.

Örnek Cümle:

• Kredi kartı borcunun muaccel tarihine dikkat etmelisin, vadesi geçtiğinde faiz ödemek zorunda kalabilirsin.
  • Kiranın muaccel tarihi her ayın sonunda gelir, bu tarihte ödeme yapman gerekmektedir.
  • Şirket, muaccel borçlarını zamanında ödemek için finansal planlamaya dikkat etmelidir.