İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası

4-10 Mayıs
tarihleri arasında kutlanan İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası, iş yerlerinde sağlıklı ve güvenli çalışma koşullarının sağlanmasını teşvik etmek amacıyla düzenlenen bir etkinliktir. İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası boyunca, iş kazalarının önlenmesi, meslek hastalıklarının azaltılması, işçi sağlığı ve güvenliği konularında farkındalık yaratmak için çeşitli etkinlikler, seminerler, eğitimler ve kampanyalar düzenlenir. Bu hafta, iş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliği politikalarının ve uygulamalarının gözden geçirilmesini teşvik eder, çalışanların sağlığını ve güvenliğini ön planda tutmayı hedefler.