Yorumlar

(192)

₺360,00

Marka sahibinin başka bir kişi veya işletmeye marka haklarını belirli bir süre ve belirli bir coğrafi alanda kullanma izni verdiği sözleşmedir.

Öne Çıkanlar

• Eğitime Hemen Başla
  • Edevletten Transkriptli Sertifika
  • Tüm Cihazlardan 7/24 Erişim

Semineri

Marka üzerinde lisans sözleşmesi, marka sahibinin başka bir kişi veya işletmeye marka haklarını belirli bir süre ve belirli bir coğrafi alanda kullanma izni verdiği sözleşmedir. Marka sahibi, lisans sözleşmesiyle markasını başka birine lisanslayarak marka üzerindeki haklarını paylaşabilir ve ticari avantajlar elde edebilir. İşte marka üzerinde lisans sözleşmesiyle tasarrufun bazı temel noktaları:

• Marka Lisansının Kapsamı: Lisans sözleşmesinde, marka sahibi ve lisans alan taraf arasında markanın hangi sınırlar içinde kullanılabileceği, hangi ürün veya hizmetler için lisansın verildiği ve coğrafi kısıtlamalar gibi lisansın kapsamı ayrıntılı olarak belirtilir. Bu, lisans alan tarafın belirli bir alanda ve belirli bir süre boyunca markayı kullanmasına izin verir.

• Lisans Süresi ve Koşulları: Lisans sözleşmesinde, lisansın süresi, yenileme seçenekleri ve koşulları belirtilir. Marka sahibi, lisansın belirli bir süreyle sınırlı olduğunu ve lisans alan tarafın sözleşme koşullarını yerine getirmesi durumunda lisansın yenilenebileceğini belirleyebilir.

• Lisans Bedeli ve Telif Ücreti: Lisans sözleşmesinde, lisans alan tarafın marka kullanımı için marka sahibine ödeyeceği bir lisans bedeli veya telif ücreti belirlenir. Bu, marka sahibinin marka üzerindeki haklarını lisans alan tarafın kullanımına karşılık olarak ticari bir bedelle paylaşmasını sağlar.

Marka üzerinde lisans sözleşmesiyle tasarruf, marka sahibine marka değerinin ticari kullanımını genişletme ve gelir elde etme imkanı sağlar. Lisans alan taraf ise marka itibarından, tanınırlıktan ve pazardaki avantajlardan yararlanabilir. Ancak, her iki tarafın da sözleşme koşullarını dikkatlice incelemesi, marka haklarının korunması ve tarafların yükümlülüklerinin net bir şekilde belirlenmesi önemlidir. Marka üzerinde lisans sözleşmesi, her iki tarafın çıkarlarını korumak ve ticari hedeflerini gerçekleştirmek için profesyonel bir hukuki danışmanlık almak gerekebilir.

• Seminer Eğitimleri bant kaydıdır ve ortalama 25/250 dakika arasında sürmektedir. (Ortalama süre verilmiştir ve program süresi daha kısa veya daha uzun olabilmektedir.)
  • Kayıt olduktan sonra sms ile gelen bilgileriniz ile sisteme giriş yaparak eğitimleri izlemeye başlayabilirsiniz.
  • Seminer Sertifikanız eğitimin tamamlandıktan hemen sonra ilk 48 saat içerisinde e-Devlet sistemine aktarılacaktır.
  • Seminer sonunda sınav, ödev veya bitirme testi yoktur.
  • Seçmek istediğiniz seminer/seminerleri seçerek eğitimlere kayıt olabilirsiniz.
  • Seminer seçimlerini esnasında lütfen hatasız ödeme işleminizi tamamlayınız. (Sistem açılışından sonra herhangi bir değişiklik yapılamamaktadır.)
  • Kayıt olduğunuz semineri bitirmek için 7 gün süreniz bulunmaktadır. (Daha erken bitirebilirsiniz)
  • Sertifikanız Üniversite onaylı ve e-Devlet'te sorgulanabilir olarak sunulacak ve görüntülenecektir.
  • Program sonunda elde edeceğiniz sertifikalarınız ile kişisel ve mesleki gelişiminize katkıda bulunabilirsiniz.
  • Bu programlar destekleyici faaliyetler sınıfında bulunmaktadır, gelişiminize katkıda bulunarak almaya hak kazandığınız sertifikaları öz geçmişinize ekleyerek kullanabilir ve öz geçmişinizi nitelikli hale getirebilirsiniz.
  • Seminer programları kişilerin ilgilendiği alanlara özel hazırlanmakta olup bu programlarla kişisel ve mesleki gelişiminize katkıda bulunabilirsiniz.
  • Site içerisindeki "Eğitime katıl" butonuyla sepetinize ekleyip sistem yönlendirmesini takip ederek eğitimlere katılabilirsiniz, ödeme işleminizi banka/kredi kartı ile veya havale eft yöntemiyle tamamlayabilirsiniz.
  • Ödemenizi kredi kartı ile yaparsanız sisteminiz otomatik olarak 60-120 saniye içerisinde öğrenci numaranızı oluşturularak sms olarak giriş bilgilerinizi size iletecektir, Eft/Havale ödemeleri mesai saatleri içerisinde yaparsanız sisteminiz aynı gün, mesai dışı yaparsanız ilk mesai gününde açılıp giriş bilgileriniz sms olarak size ulaşacaktır.
  • Sistem aşamalarını Öğrenci Paneliniz üzerinden görüntüleyebilirsiniz ve ayrıca SMS olarak tüm bilgilendirmeler tarafınıza ulaşacaktır.
  • Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi onaylı sertifika elde edebileceğiniz bir kişisel ve mesleki gelişim programıdır.
  • Derslerin işlenişinde uzaktan eğitim yönetmeliği geçerli olacaktır.
  • Eğitim başlangıç ve bitiş tarihleri arasında tüm ders videoları 7/24 açık olup dileğiniz zaman aralığında istediğiniz kadar izleyebilirsiniz.
  • Eğitime Kayıt olduktan hemen sonra kullanıcı adı ve şifre mesaj yoluyla iletilmektedir.
  • Sertifika, eğitiminiz ve sınavlarınız başarı ile bittikten 72 saat sonra edevletinize işlenmekte SMS olarak bilgi gönderilmektedir.
  • Seminer programlarının sonunda sınav veya ödev bulunmamaktadır.
  • Kayıt olduğunuz programı bitirmek için 7 gün süreniz bulunmaktadır.
  • Seminer programları kısa süreli temel eğitimlerdir.
  • Seminer Sertifikaları e-Devlet sistemi üzerinden; imzalı, belge numaralı, barkodlu ve belge numaralı olarak tarafınıza iletilecektir. Dileyen katılımcılarımız bu sertifikaların çıktısını kendileri alabilirler.
  • Herhangi bir mezuniyet şartı aranmayıp, bu seminer eğitimine herkes başvurabilir.

Yorumlar

0 yoruma göre

Düşüncelerini paylaş

Bu eğitimi kullandıysanız, düşüncelerinizi diğer kişiler ile paylaşın