Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi Önlisans Programı Nedir

Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi Önlisans Programı, meyve ve sebzelerin işlenmesi, depolanması, paketlenmesi ve korunması konularında öğrencilere temel bilgileri kazandıran bir eğitim programıdır. Program, öğrencilere meyve ve sebze işleme teknikleri, gıda güvenliği, kalite kontrol ve hijyen konularında yetkinlikler kazandırmayı hedefler.

Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi mezunları, gıda işleme tesislerinde, meyve-sebze işleme fabrikalarında, gıda üretim şirketlerinde, paketleme ve depolama tesislerinde çalışabilirler. Ürün geliştirme, üretim süreçlerini yönetme, kalite kontrol, gıda güvenliği ve hijyen konularında uzmanlaşabilirler.