Mukadderat Kelime Anlamı Nedir? - TDK

''Mukadderat'', Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğüne göre kullanılan bir isimdir. Bu kelime Arapça kökenli olup "kader, kısmet, gelecek" gibi anlamlara gelir.

"Mukadderat" kelimesi, bir kişinin yaşamının gelecekteki olaylarının nasıl şekilleneceği veya bir olayın nasıl sonuçlanacağına dair kader veya kısmet anlamında kullanılır. Bu terim, genellikle hayatın önceden belirlenmiş bir kader veya kaderle şekillendiğine inanan bir inançla ilişkilendirilir. Mukadderat, insanların yaşamlarının belirli bir önceden belirlenmiş plana göre ilerlediğine veya belirli bir sona doğru yönlendirildiğine olan inancı ifade eder.

Örnek cümleler:

• Mukadderatımızı değiştirmek için çaba sarf etmeli ve doğru kararlar vermeliyiz.
  • İnsanın mukadderatı, bazen beklenmedik sürprizlere yol açabilir.
  • Mukadderatımızın birçoğunu kontrol edemeyiz, ancak nasıl tepki verdiğimiz konusunda seçim hakkımız vardır.

"Mukadderat" kelimesi, genellikle insan hayatının dönüm noktalarını veya geleceğe dair olanı ifade etmek için kullanılır. Kader veya kısmetle ilişkilendirilen bir terimdir.