Muarrif Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Muarrif" kelimesi Arapça kökenli bir terimdir. Arapça kökeni "muʿārib" (معارب) kelimesinden gelir.

Anlamı: "Muarrif," bir şeyi veya birini tanıtan veya açıklayan kişiyi ifade eder. Genellikle bir konuyu veya bir yerel halkı yabancılara veya bilinmeyenlere tanıtmakla görevli olan kişiler için kullanılır.

Örnek Cümle:

• Tur rehberi, turistlere tarihi ve kültürel mekanları gezdirerek bir muarrif görevi üstlenir.
  • Yabancı bir ülkeye gittiğinizde, muarrifler sizi gezdirip yerel kültürü tanıtabilirler.