Müşkülpesent Kelime Anlamı Nedir? - TDK

''Müşkülpesent'', Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğüne göre kullanılan bir sıfattır ve kişiyi veya davranışı tanımlamak için kullanılır. ''Müşkülpesent'', kişinin aşırı titiz ve mükemmeliyetçi olduğunu ifade eder.

Bir şeyin çok ince detaylarına veya küçük hatalarına dikkat eden ve bu nedenle genellikle başkalarının işlerini eleştiren veya düzeltme ihtiyacı hisseden bir kişiyi tanımlamak için kullanılır.

Örnek cümleler:

• Ayşe, her zaman her şeyin mükemmel olmasını bekler, o müşkülpesent biridir.
  • Müşkülpesent bir editör olarak, metindeki en küçük hataları bile fark ederim.
  • Müşkülpesent tutumu nedeniyle, iş arkadaşları arasında bazen uyumsuzluklar yaşar.

"Müşkülpesent" kelimesi, bir kişinin aşırı titiz ve mükemmeliyetçi tavırlarını ifade etmek için kullanılır. Bu kelime, genellikle eleştirel veya zorlayıcı bir şekilde davranan kişileri tanımlamak için kullanılır.