Afitap Kelime Anlamı Nedir? - TDK

"Afitap" kelimesi Türkçede pek yaygın kullanılmayan, daha çok edebi eserlerde veya şiirlerde rastlanan bir terimdir. "Afitap" kelimesi, aslen Farsça kökenli olup, Türkçede "güneş" anlamında kullanılmaktadır. Bu kelime, genellikle edebi metinlerde estetik bir anlam katmak amacıyla tercih edilir.

Ayrıca, afitap kelimesi bazen bir kadının ismi olarak veya bir kadının güzelliğini tanımlamak için de kullanılabilmekte olan edebi bir tabirdir.

Örnek cümle:
"Afitap gibi parlıyordu gözleri, etrafına ışık saçıyordu."

Bu cümlede "afitap" kelimesi, birinin parlayan güzelliğini veya çekiciliğini tanımlamak için bir benzetme unsuru olarak kullanılmıştır.