Tertip Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Tertip" kelimesi Türkçe kökenli bir kelimedir ve başka bir dile dayanmaz.

Anlamı: "Tertip" kelimesi, düzen, sıra veya planlama anlamına gelir. Bu terim, bir düzenin veya planın sonucu olan düzenlemeleri veya planlamayı ifade eder. Aynı zamanda bir etkinliğin veya olayın belirli bir plana veya programın bir parçası olarak organize edilmesini de tanımlar. Bu bağlamda, "düzenleme" veya "organizasyon" gibi kelimelerle değiştirilebilir. Bu terimler, belirli bir planın uygulanmasını veya bir etkinliğin koordinasyonunu vurgularken, anlamı daha net hale getirebilir.

Örnek Cümle:

• Düğün organizasyonu için her şeyi tertip ettiler ve tören kusursuz bir şekilde gerçekleşti.
  • Konferansın başarılı olabilmesi için bir program hazırladık ve etkinliği bu tertibe göre yöneteceğiz.
  • Eğlence etkinliği için biletler ve oturma düzeni tertip edildi ve katılımcılar rahatça yerlerine oturabildiler.