Muayene Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Muayene" kelimesi Arapça kökenli bir terimdir. Arapça kökeni "a-y-n" (عين) kökünden gelir.

Anlamı: "Muayene," bir şeyin detaylı bir şekilde incelenmesi veya değerlendirilmesi anlamına gelen bir terimdir.

Bu terim, genellikle bir uzman veya yetkili kişi tarafından bir nesnenin veya bir kişinin durumunun kontrol edilmesi veya bir hizmetin kalitesinin değerlendirilmesi için kullanılır.

Örnek Cümle:

• Doktor, hastayı muayene etti ve teşhis koymak için gerekli testleri istedi.
  • Kalite kontrol ekibi, ürünlerin muayenesini yaparak her birinin standartlara uygunluğunu değerlendirir.