Doğal Yapı Taşları Teknolojisi Önlisans Programı Nedir

Doğal Yapı Taşları Teknolojisi Önlisans Programı, doğal yapı taşlarının çıkarılması, işlenmesi, kullanımı ve uygulama süreçlerini içeren bir programdır. Bu program, öğrencilere doğal taş çeşitleri, taş ocakçılığı, taş işleme teknikleri, taş döşeme ve uygulama yöntemleri gibi konuları kapsar.

Bu programı tamamlayan mezunlar, taş ocakları, taş işleme atölyeleri, inşaat firmaları veya taş uygulama şirketlerinde çalışabilirler. Doğal taş çeşitlerini tanıyabilir, taş ocaklarında çıkarım süreçlerini yönetebilir, taş işleme tekniklerini uygulayabilir ve taş döşeme projelerinde görev alabilirler. Ayrıca, taş uygulama süreçlerini planlayabilir, müşteri taleplerine uygun çözümler sunabilir ve taş malzemelerin kalite kontrolünü yapabilirler.