Gaz ve Tesisatı Teknolojisi Önlisans Programı Nedir ?

Gaz ve Tesisatı Teknolojisi Önlisans Programı, gaz tesisatı sistemleri, tesisat malzemeleri, gaz dağıtım ağı ve güvenlik önlemleri gibi konuları içeren bir programdır. Bu program, öğrencilere gaz tesisat sistemlerinin kurulumu, bakımı, onarımı ve güvenlik protokolleri hakkında bilgi verir.

Bu programı tamamlayan mezunlar, inşaat şirketlerinde, tesisat firmalarında, enerji şirketlerinde veya belediyelerde çalışabilirler. Gaz tesisatı sistemlerinin kurulumunu gerçekleştirebilir, bakım ve onarım işlemlerini yapabilir, gaz dağıtım ağının yönetimini sağlayabilirler. Ayrıca, güvenlik önlemleri konusunda denetim yapabilir, gaz kaçaklarını tespit edebilir ve gaz tesisatı sistemlerinin düzenli olarak kontrollerini yapabilirler.