Müteşekkir Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından tanımlanan "müteşekkir" kelimesi, Arapça kökenli bir sıfattır ve "minnettar, şükran duyan, teşekkür eden" anlamına gelir. Bu kelime, bir kişinin veya topluluğun, bir iyilik veya yardım karşısında duyduğu minnet ve teşekkür duygusunu ifade etmek için kullanılır.

Örnek cümleler:

• Yardımsever komşumuzdan aldığımız yardım karşısında ailemiz çok müteşekkirdir.
  • Başarılı bir proje yürütmesine yardımcı olan ekibimiz, liderlerine müteşekkirdir.
  • Kendisine destek olan herkese müteşekkir olduğunu ifade etti.

"Müteşekkir" kelimesi, bir kişinin veya topluluğun teşekkür borcunu ifade etmek için sıkça kullanılır ve minnettarlık duygusunu ifade eder.