Sağlıklı Beslenme Kuralları Modülü Nedir

Sağlıklı Beslenme Kuralları Modülü, bireylere sağlıklı beslenme konusunda bilgi veren ve sağlıklı beslenme alışkanlıklarını teşvik eden bir eğitim modülüdür. Bu modül, besin grupları, dengeli beslenme, besin değerlendirme, doğru porsiyon kontrolü, sıvı alımı, besin etiketlerini okuma, yiyecek güvenliği ve hijyen kuralları gibi konuları kapsar.

Sağlıklı beslenme kuralları modülü, bireylere sağlıklı beslenme ilkelerini öğretir, doğru besin seçimleri yapmayı teşvik eder ve sağlıklı bir yaşam tarzının parçası olan beslenme alışkanlıklarını geliştirme konusunda rehberlik sağlar.