Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Önlisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Önlisans Programı, sağlık sektöründe kullanılan tıbbi cihazların tasarımı, üretimi, bakımı ve onarımı konularını kapsayan bir programdır. Bu program, öğrencilere biyomedikal cihazların çalışma prensipleri, kalibrasyon yöntemleri, cihaz onarımı ve tıbbi güvenlik konularında bilgi verir.

Bu programı tamamlayan mezunlar, hastanelerde, tıbbi cihaz firmalarında, sağlık merkezlerinde veya teknik servis şirketlerinde çalışabilirler. Tıbbi cihazların bakımını yapabilir, kalibrasyon işlemlerini gerçekleştirebilir, cihaz onarımı yapabilir ve kullanıcı eğitimi sağlayabilirler.