Mektep Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kelimenin Kökeni:
Mektep kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. "Maktab" kelimesinden türetilmiştir ve "okul, öğrenim yeri" anlamına gelir. Türkçedeki kullanımıyla mektep, öğrencilerin eğitim aldığı bir kurumu veya öğrenim yeri ifade eder.

Kelimenin Anlamı:
Mektep, öğrencilerin eğitim aldığı kurum veya öğrenim yeri olarak tanımlanır. İlköğretim, ortaokul, lise veya üniversite gibi çeşitli eğitim seviyelerini içerebilir.

Örnek Cümle:

• Bu mektepte öğrenciler hem akademik hem de kültürel beceriler kazanırlar.
  • Üniversiteye gitmek için hazırlık yaparken, farklı mekteplerden gelen öğrencilerle tanışma fırsatım oldu.